Zaterdag 29 & zondag 30 juni 2019 - Entree €3,50

Kunstmarkt

In en rond de Dorpskerk van Hummelo proef je tijdens Vive la France de sfeer van het Parijse Montmartre. Een prominente plek voor uiteenlopende creatieve vaardigheden, waar kunstenaars ook gelegenheid hebben om de bezoekers mee te laten beleven hoe hun werk tot stand komt.

 

Wie op zoek is naar een artistiek verantwoorde verfraaiing van de woonkamer, een cadeautje of misschien inspiratie zoekt om zelf creatief aan de slag te gaan, kan bij tal van standjes terecht. Vorig jaar liep dat uiteen van bijzondere tekentechnieken, werk van olieverf, aquarel of kleurpotloden tot portrettekenen en het aanbrengen van illustraties op boomschijven, glasobjecten en keramiek.

 

De organisatie is blij met de manier waarop de kunstmarkt zich een onmisbare plek verwerft in het evenement. Voor de zevende editie van Vive la France gaan ze weer op zoek naar talenten op het gebied van kunst en cultuur om in hartje Hummelo een stukje Montmartre tot leven te brengen.

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Yvonne van Heumen, woonachtig te Gorinchem, autodidact. Ik schilder voornamelijk dieren, waaronder boerderij dieren en wildlife. Ook wil ik het contact tussen mens en dier vastleggen. Dit door de handen en dieren samen te schilderen. Mijn materiaal bestaat uit acrylverf, pastelkrijt, kleurpotloden en sinds kort olieverf, deze op natuurlijke basis.
Website

Yvonne van Heumen

Papier ambacht en kunstcentrum Het ambacht papierscheppen staat sinds 2016 op de immaterieel erfgoedlijst. Het team van c-paper demonstreert het ambacht papierscheppen en laat de papierkunst zien tijdens dit evenement naast de verkoop van handgeschept papier. Laat u meenemen in de wereld van het handgeschepte papier en de papierkunst.
Website

C-paper

Een kleine onderneming met Afrikaanse metalen beelden. Door Zimbabwaanse kunstenaars worden olievaten, hekwerk en ander ijzer hergebruikt om exclusieve metalen tuinbeelden te maken. De laklaag zorgt ervoor dat deze tuindecoratie ook in een Nederlandse tuin lang meegaat. Het is een origineel cadeau voor uzelf of voor een ander.
Website

“Mooievogels”

Na 17 jaar in Frankrijk geschilderd, gewoond en geëxposeerd te hebben, exposeer ik nu tijdens Vive la France in Hummelo mijn aquarellen van vervallen ramen en deuren en keukengerei uit grootmoeders tijd. Ik leg de verleden tijd vast en zo leven mijn stillevens tijdloos verder. Ben van de Roer

“licht op het verleden”

Unieke handbeschilderde meubels en woondecoraties. Net geen brocante of vintage. Maar gerecyclede meubels met een gedurfde make-over. In mijn persoonlijke stijl bewerk ik elk stuk op kunstzinnige wijze tot een uniek item door verfijnde ontwerpen; prachtige schilderwerkjes op meubels. Kunst, design en kleur; een sieraad in ieder interieur.

CraftCreation

Sinds 2016 woon en werk ik in de voormalige DRU Badkuipenfabriek in Ulft. In mijn atelier schilder ik en geef ik workshops. Koeien portretten zijn mijn favoriete onderwerp. Nietsvermoedende treinreizigers vormen een nieuw project. Het zijn geschilderde portretten op grote vellen papier. De koe kijkt je aan, de treinreiziger juist niet.
Website

Koes van Toes

* workshopatelier met diverse mogelijkheden * een inspirerende collectie, deels eigen ontwerp en handgemaakt * grote collectie zilveren ringen waaronder ook ringen in grote maten * veel aandacht voor het recyclen van materialen als leer, rubber, vilt , textiel etc. * groot aantal modellen ook geschikt voor een "maatje meer"
Website

Sieraad & zo

Ik maak pentekeningen over de wondere wereld van Natuur en Techniek. Het verrassende van dieren, speelse machines, iets waar ons oog normaal niet op valt. Met zeefdruk maak ik eigenzinnige bedrukkingen op kleding, tassen en zelfgemaakte woonaccessoires. Hierbij werk ik zoveel mogelijk duurzaam, de kleding is Fair-Wear en van bio-katoen.
Website

Gerda Welt

Als klei je passie is, ontstaan er mooie dingen.

Esther’s Potterie

Ze schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Ze schildert mensen zoals ze echt zijn. Sinds enige tijd is ze met een nieuwe techniek bezig. Dry Brush Painting. Dit is olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek dat een grote uitdaging is...
Website

Hilda’s Art

Zimstone verkoopt Shona sculpturen volgens de Fair Trade gedachte, die gemaakt zijn door jonge kunstenaars in Zimbabwe. Deze prachtige stenen beelden, met intense kleuren worden geheel met de hand gemaakt. Ze zijn mooi voor bij U thuis, in de tuin of op kantoor. Met elk verkocht beeld helpt U een jonge kunstenaar een stukje verder naar de top.
Website

ZIMSTONE

Tante Bella & Tante Jo: “Meid, wat schort eraan?” Tante Bella & Tante Jo heeft een originele ‘schortlist’ met rijke collectie schorten voor mannen, vrouwen en kinderen die graag creatief bezig zijn in de keuken, de tuin of het atelier. De schorten zijn eigen ontwerp en door ons handgemaakt, van ouderwetse kwaliteit en goed wasbaar.
Website

Tante Bella & Tante Jo

Er wordt altijd over inspiratie gesproken, maar in werkelijkheid schilder je op expiratie. Als je schildert geef je. Ik schilder niet wat ik zie, maar wat of wie mij aanziet.
Website

Ria Kooistra Paintings

Mijn Motto: Mijn sieraden zijn het waard om gedragen te worden.
Website

Jobeads

Irene van Leeuwen schildert levendige portretten van mens en dier, maar ook van een dorpsgezicht of een landschap maakt ze een portret-met-een-ziel. Realisme in krijtachtige tinten, geschilderd met acryl- of olieverf. Op kunstmarkten tekent ze in 20 min. een liveportret van de bezoekers. Irene werkt ook in opdracht.
Website

Atelier ‘2 Blauwe Matrozen’

Gobelin kussens handgemaakt van authentieke borduurwerken met passie voor kleur stijl en vorm bewerkt tot eigentijdse woondecoraties. Oud en nieuw. Hergebruik en kunst. Met vriendelijke groet, Annelies van de Riet

Atelier Yoannah

De dieren op de afbeelding zijn een gadget op mijn kraam, ze zijn bij mij te koop maar ook als pakket om zelf in elkaar te zetten. De tassen op mijn kraam ontwerp en maak ik zelf, ze zijn uniek, dit om mensen het gevoel te geven een bijzondere tas te bezitten.
Website

Carla’s leather bag shop