9 & 10 juli 2022 - Entree €5,-

Kunstmarkt

In en rond de Dorpskerk van Hummelo proef je tijdens Vive la France de sfeer van het Parijse Montmartre. Een prominente plek voor uiteenlopende creatieve vaardigheden, waar kunstenaars ook gelegenheid hebben om de bezoekers mee te laten beleven hoe hun werk tot stand komt.

 

Wie op zoek is naar een artistiek verantwoorde verfraaiing van de woonkamer, een cadeautje of misschien inspiratie zoekt om zelf creatief aan de slag te gaan, kan bij tal van standjes terecht. Vorig jaar liep dat uiteen van bijzondere tekentechnieken, werk van olieverf, aquarel of kleurpotloden tot portrettekenen en het aanbrengen van illustraties op boomschijven, glasobjecten en keramiek.

 

De organisatie is blij met de manier waarop de kunstmarkt zich een onmisbare plek verwerft in het evenement. Voor de achtste editie van Vive la France gaan ze weer op zoek naar talenten op het gebied van kunst en cultuur om in hartje Hummelo een stukje Montmartre tot leven te brengen.

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Ellen maakt sieraden en kleine objecten van glas, voornamelijk dmv flamework (het versmelten van glas mbv een brander), maar ook door fusingtechnieken. Na afkoelen kan het glas nabewerkt worden door zagen, boren, slijpen en polijsten. Glas is een geweldig materiaal, het is kleurrijk, het glanst en sprankelt, glas maakt blij!
Website

Glasatelier Helder als Glas

Van kinds af aan was tekenen en schilderen mijn vrije tijds besteding. Sinds enkele jaren schilder ik abstracte en figuratieve grote schilderijen in een kleine schildersclub.
Website

PBR-Art

Kunst is voor mij de uiting van authentieke expressie. Onlosmakelijk verbonden met de natuur zijn mijn keramische vogels symboliek voor vrijheid en kwetsbaarheid. Als kleine jongen was het mijn droom om met de vogels in vrijheid mee te vliegen en te genieten van de schoonheid van onze aarde. Jammer dat ik niet kan vliegen. Pas dan zou ik mij een kunstenaar voelen.
Website

Geert Schuurman Keramiek

Kunstatelier De Kranenborg

Lichtstreken

ANNIGJE tassen van strak en stijlvol design tot kleurrijk eigenwijs! Altijd unica's, zo ook de Art Jeans van MI&ANN! LIVEYOURSTYLE!!!
Website

Annigje en MI&ANN Art jeans

Liesbeth Romeijn is Beeldend Kunstenaar en portrettist. Sinds 2018 woont en ze in de Achterhoek. Tijdens Vive La France schildert ze ter plekke een portret in olieverf, zo kan je meekijken hoe een schilderij tot stand komt. Zij werkt ook in opdracht. Kijk voor meer informatie op haar website.
Website

Liesbeth Romeijn

Onder de enthousiaste leiding en deskundigheid van Jehad Taisan wordt er gewerkt met materialen zoals acryl en mixmedia waarbij de uitingen zowel klassiek als modern zijn. Het zijn uitingen in diverse stijlen gebaseerd op kijken, beleven en emotie. Waarbij het telkens weer een bijzondere ervaring en verassing is, dat de eenheid in onderwerp veelal een groot verschil in uitvoering geeft.

Schilderscollectief “De Kei”

Ineke van Stiphout maakt unieke sjaals, omslagdoeken, exclusieve plaids/wanddoeken van fijne wol met zijde en voile stoffen in de nuno-vilttechniek in haar atelier aan huis. Al haar werk is geheel met de hand gemaakt en iedere doek is een uniek stuk.

Ineke van Stiphout

Ik schilder graag portretten van mens en dier in opdracht. Ik probeer een extra dimensie aan de foto's toe te voegen en hun echte karakter te vangen. Voor mijn vrije werk laat ik me inspireren door alles om me heen. Van Fruit, bloemen, de omgeving tot mijn kinderen. Eigenlijk maak ik gewoon waar ik zin in heb op dat moment.
Website

Kunst van Karin

Betaalbare schilderijen en leuke brocante items.
Website

Art Impressions

Yvonne van Heumen, woonachtig te Gorinchem, autodidact. Ik schilder voornamelijk dieren, waaronder boerderij dieren en wildlife. Ook wil ik het contact tussen mens en dier vastleggen. Dit door de handen en dieren samen te schilderen. Mijn materiaal bestaat uit acrylverf, pastelkrijt, kleurpotloden en sinds kort olieverf, deze op natuurlijke basis.
Website

Yvonne van Heumen

Papier ambacht en kunstcentrum Het ambacht papierscheppen staat sinds 2016 op de immaterieel erfgoedlijst. Het team van c-paper demonstreert het ambacht papierscheppen en laat de papierkunst zien tijdens dit evenement naast de verkoop van handgeschept papier. Laat u meenemen in de wereld van het handgeschepte papier en de papierkunst.
Website

C-paper

Een kleine onderneming met Afrikaanse metalen beelden. Door Zimbabwaanse kunstenaars worden olievaten, hekwerk en ander ijzer hergebruikt om exclusieve metalen tuinbeelden te maken. De laklaag zorgt ervoor dat deze tuindecoratie ook in een Nederlandse tuin lang meegaat. Het is een origineel cadeau voor uzelf of voor een ander.
Website

“Mooievogels”

Na 17 jaar in Frankrijk geschilderd, gewoond en geëxposeerd te hebben, exposeer ik nu tijdens Vive la France in Hummelo mijn aquarellen van vervallen ramen en deuren en keukengerei uit grootmoeders tijd. Ik leg de verleden tijd vast en zo leven mijn stillevens tijdloos verder. Ben van de Roer

“licht op het verleden”

* workshopatelier met diverse mogelijkheden * een inspirerende collectie, deels eigen ontwerp en handgemaakt * grote collectie zilveren ringen waaronder ook ringen in grote maten * veel aandacht voor het recyclen van materialen als leer, rubber, vilt , textiel etc. * groot aantal modellen ook geschikt voor een "maatje meer"
Website

Sieraad & zo

Als klei je passie is, ontstaan er mooie dingen.

Esther’s Potterie

Ze schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Ze schildert mensen zoals ze echt zijn. Sinds enige tijd is ze met een nieuwe techniek bezig. Dry Brush Painting. Dit is olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek dat een grote uitdaging is...
Website

Hilda’s Art

Tante Bella & Tante Jo: “Meid, wat schort eraan?” Tante Bella & Tante Jo heeft een originele ‘schortlist’ met rijke collectie schorten voor mannen, vrouwen en kinderen die graag creatief bezig zijn in de keuken, de tuin of het atelier. De schorten zijn eigen ontwerp en door ons handgemaakt, van ouderwetse kwaliteit en goed wasbaar.
Website

Tante Bella & Tante Jo

Er wordt altijd over inspiratie gesproken, maar in werkelijkheid schilder je op expiratie. Als je schildert geef je. Ik schilder niet wat ik zie, maar wat of wie mij aanziet.
Website

Ria Kooistra Paintings

Mijn Motto: Mijn sieraden zijn het waard om gedragen te worden.
Website

Jobeads

Irene van Leeuwen schildert levendige portretten van mens en dier, maar ook van een dorpsgezicht of een landschap maakt ze een portret-met-een-ziel. Realisme in krijtachtige tinten, geschilderd met acryl- of olieverf. Op kunstmarkten tekent ze in 20 min. een liveportret van de bezoekers. Irene werkt ook in opdracht.
Website

Atelier ‘2 Blauwe Matrozen’

Deze schoentjes zijn een gadget op mijn kraam, ze zijn bij mij te koop maar ook als pakket om zelf in elkaar te zetten. De tassen op mijn kraam ontwerp en maak ik zelf, ze zijn uniek, dit om mensen het gevoel te geven een bijzondere tas te bezitten.
Website

Carla’s leather bag shop