13 & 14 juli 2024 - Entree €6,50 online €7,50 aan de kassa

Kunstmarkt

In en rond de Dorpskerk van Hummelo proef je tijdens Vive la France de sfeer van het Parijse Montmartre. Een prominente plek voor uiteenlopende creatieve vaardigheden, waar kunstenaars ook gelegenheid hebben om de bezoekers mee te laten beleven hoe hun werk tot stand komt.

 

Wie op zoek is naar een artistiek verantwoorde verfraaiing van de woonkamer, een cadeautje of misschien inspiratie zoekt om zelf creatief aan de slag te gaan, kan bij tal van standjes terecht. Vorig jaar liep dat uiteen van bijzondere tekentechnieken, werk van olieverf, aquarel of kleurpotloden tot portrettekenen en het aanbrengen van illustraties op boomschijven, glasobjecten en keramiek.

 

De organisatie is blij met de manier waarop de kunstmarkt zich een onmisbare plek verwerft in het evenement. Voor de negende editie van Vive la France gaan ze weer op zoek naar talenten op het gebied van kunst en cultuur om in hartje Hummelo een stukje Montmartre tot leven te brengen.

 

Download hier de plattegrond.

 

BESTEL VAST JE ENTREE TICKETS,

EN PARKEERKAART

VIA ONDERSTAANDE QR CODE

Uiteraard zijn deze tickets ook ter plaatse verkrijgbaar.

€ 6,50 in de voorverkoop € 7,50 aan de kassa

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Hans Hayen, alias JonatHanS, schildert zowel eigen werk als werk in opdracht. Hij bouwt zijn schilderijen op in vele lagen en technieken. De spanning tussen abstracte en realistische elementen zorgt voor sfeervolle, magische werelden waar iedereen zijn eigen verhaal in kan ontdekken. Neem gerust een kijkje op de website.
Website

JonatHanS

Esther tekent (in opdracht) persoonlijke portretten in grafiet of pastelpotlood. Dit kan een portret van een dierbare zijn of geliefd huisdier. Ze probeert echt het gevoel in het portret over te brengen. Daarnaast schildert ze in acryl/olieverf vrolijke, kleurrijke schilderijen. Neem gerust een kijkje op haar website.
Website

Esther Bekker

Aquarellen & pentekeningen Schilderen en tekenen heeft altijd mijn interesse gehad. De liefde voor de natuur komt in veel van mijn aquarellen tot uiting. Ik schilder bij voorkeur verstilde landschappen. Mijn omgeving inspireert mij kunstwerken te maken. Behalve aquarellen maak ik ook pentekeningen van markante historische gebouwen of boerderijen in de directe omgeving.
Website

Dick Grendel

De werken van Betsie Rumen bestaan uit handgevormde (wand)objecten van kunsthars met glasweefsel en neolith, gecombineerd met diverse andere materialen. Ze zijn geschikt voor binnen en buiten. Haar werk beweegt zich tussen figuratie en abstractie, zonder zich te binden aan één stijl.
Website

Betsie Rumen

Kunst leidt tot ontmoeting, emotie en persoonlijke verhalen. Het zal verschillen overbruggen, hoop aanwakkeren, blij maken en verdieping geven. Op de kunstmarkt Vive la France deel ik graag met u de schoonheid van de diverse schilderijen. Op de website kunt u een voorproefje doen.
Website

Henk Stemerdink

Ik ben Maggy Deenik en wordt geïnspireerd door natuur, mensen, kleur en beweging met een kwinkslag. En hoop dat anderen dit aanspreekt en ook zin krijgen te keramieken.

Maggy Deenik

Ankie maakt mensen creatiever, kunstopdrachten, illustraties, ruimtelijke werk, kamers leuker en meer… Ankie is een creatieveling in de breedste zin van het woord, er zitten altijd nieuwe, verrassende ideeën in haar hoofd. Ze zoekt haar inspiratie dichtbij huis. Door anders te kijken heeft het alledaagse iets bijzonders.
Website

Ankie Maakt

Elke ambacht heeft mijn passie. Klein maar fijn, ik laat het graag aan u zien. Van walnoten in combinatie met patchwork, haken en borduren maak ik kleine huisjes, alles op de vierkante centimeter. Op dinsdagmorgen kun je komen aanschuiven in mijn gezellige keuken om te handwerken aan je eigen project.
Website

Keijgoed

In Jet's beelden spreekt liefde voor de natuur. Brons en keramiek, gedetailleerd met een humoristische inslag. Vormgegeven met haar handen, het blijft haar verwonderen.
Website

Beelden van Jet

Mariska Veer geeft workshops Edelsmeden in ‘de Gruitpoort’ (Amphion Cultuurbedrijf) Doetinchem. Maar speciaal voor Vive-la-France neemt ze een deel van haar gereedschap mee zodat ze een mini workshop Impress Art kan geven. Leef je uit met hamer en slagletters. Op avontuur naar een eigengemaakt sieraad of sleutelhanger.
Website

Mariska Veer

Achter de Naam Atelier Líon d'Or Gaat Ingrid Koens schuil. Zij maakt en verkoopt diverse handbeschilderde producten. Glaswerk, kaarsen, houtwerk en ansichtkaarten. Naast deelname aan diverse kunst en ambachtsmarkten geeft zij ook schilderdemonstraties en schilderlessen. Zowel vanuit haar atelier aan huis als op locatie.

Atelier líon d’or

De sieraden van Sharon Wiemelink reflecteren haar fascinatie voor eeuwenoude, door de mens gemaakte objecten die verloren zijn geraakt in de tijd. Ze vormen voor haar in een mysterieuze bron van opwinding en inspiratie. Uit belang voor een gezonde toekomst voor mens en planeet werkt Sharon met Fairmined goud en zilver.
Website

Armoise

Handgemaakte hoeden van zeer uiteenlopende materialen , van traditioneel tot lekker gek en van heel klein tot heel groot , ingetogen of kleurrijk. In het kerkje van Hummelo sta ik met mijn hoeden, en geef ik demonstratie hoeden maken.
Website

Frida Pelgrum

"Op mijn achttiende begonnen bij de kunstacademie in Utrecht (HKU). Inmiddels ben ik twintig en doe ik mee aan diverse kunstmarkten en exposities door het hele land. Mijn werk is voornamelijk illustratief en de focus ligt op vogels, mensen en andere beesten, meestal in een absurdistische sfeer. Ik laat me inspireren door Nederlandse kunst en literatuur.

Jochem Witteveen

Een Poolse kunstenares die woont en werkt sinds 1983 in Nederland. In Amsterdam volgde zij de Wackers Academie en nu Academie voor Realistische Kunst in Deventer. Haar schilderijen hebben een sterke poëtische toon. Haar werken zijn in het bezit van privé collecties in Nederland, Polen, België en Engeland.
Website

MiraArt

Mijn hobby is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan een hobby. Tegenwoordig ben ik zomers te vinden op diverse kunstmarkten door heel Nederland. Het liefst schilder ik echter portretten van mensen en dieren. In mijn collectie zult u vooral realistische schilderijen en beelden tegenkomen. De technieken en vaardigheden die ik gebruik zijn volledig zelf ontwikkeld en verfijnd.
Website

Agnes ter stege – Keizer

Liesbeth Romeijn is Beeldend Kunstenaar en portrettist. Sinds 2018 woont en ze in de Achterhoek. Tijdens Vive La France schildert ze ter plekke een portret in olieverf, zo kan je meekijken hoe een schilderij tot stand komt. Zij werkt ook in opdracht. Kijk voor meer informatie op haar website.
Website

Liesbeth Romeijn

Ik schilder graag portretten van mens en dier in opdracht. Ik probeer een extra dimensie aan de foto's toe te voegen en hun echte karakter te vangen. Voor mijn vrije werk laat ik me inspireren door alles om me heen. Van Fruit, bloemen, de omgeving tot mijn kinderen. Eigenlijk maak ik gewoon waar ik zin in heb op dat moment.
Website

Kunst van Karin

Betaalbare schilderijen en leuke brocante items.
Website

Art Impressions

* workshopatelier met diverse mogelijkheden * een inspirerende collectie, deels eigen ontwerp en handgemaakt * grote collectie zilveren ringen waaronder ook ringen in grote maten * veel aandacht voor het recyclen van materialen als leer, rubber, vilt , textiel etc. * groot aantal modellen ook geschikt voor een "maatje meer"
Website

Sieraad & zo

Ik maak pentekeningen over de wondere wereld van Natuur en Techniek. Het verrassende van dieren, speelse machines, iets waar ons oog normaal niet op valt. Met zeefdruk maak ik eigenzinnige bedrukkingen op kleding, tassen en zelfgemaakte woonaccessoires. Hierbij werk ik zoveel mogelijk duurzaam, de kleding is Fair-Wear en van bio-katoen.
Website

Gerda Welt

Als klei je passie is, ontstaan er mooie dingen.

Esther’s Potterie

Tante Bella & Tante Jo: “Meid, wat schort eraan?” Tante Bella & Tante Jo heeft een originele ‘schortlist’ met rijke collectie schorten voor mannen, vrouwen en kinderen die graag creatief bezig zijn in de keuken, de tuin of het atelier. De schorten zijn eigen ontwerp en door ons handgemaakt, van ouderwetse kwaliteit en goed wasbaar.
Website

Tante Bella & Tante Jo

Er wordt altijd over inspiratie gesproken, maar in werkelijkheid schilder je op expiratie. Als je schildert geef je. Ik schilder niet wat ik zie, maar wat of wie mij aanziet.
Website

Ria Kooistra Paintings

Gobelin kussens handgemaakt van authentieke borduurwerken met passie voor kleur stijl en vorm bewerkt tot eigentijdse woondecoraties. Oud en nieuw. Hergebruik en kunst. Met vriendelijke groet, Annelies van de Riet
Website

Atelier Yoannah

Deze schoentjes zijn een gadget op mijn kraam, ze zijn bij mij te koop maar ook als pakket om zelf in elkaar te zetten. De tassen op mijn kraam ontwerp en maak ik zelf, ze zijn uniek, dit om mensen het gevoel te geven een bijzondere tas te bezitten.
Website

Carla’s leather bag shop