13 & 14 juli 2024 - Entree €6,50 online €7,50 aan de kassa

Kunstmarkt

In en rond de Dorpskerk van Hummelo proef je tijdens Vive la France de sfeer van het Parijse Montmartre. Een prominente plek voor uiteenlopende creatieve vaardigheden, waar kunstenaars ook gelegenheid hebben om de bezoekers mee te laten beleven hoe hun werk tot stand komt.

 

Wie op zoek is naar een artistiek verantwoorde verfraaiing van de woonkamer, een cadeautje of misschien inspiratie zoekt om zelf creatief aan de slag te gaan, kan bij tal van standjes terecht. Vorig jaar liep dat uiteen van bijzondere tekentechnieken, werk van olieverf, aquarel of kleurpotloden tot portrettekenen en het aanbrengen van illustraties op boomschijven, glasobjecten en keramiek.

 

De organisatie is blij met de manier waarop de kunstmarkt zich een onmisbare plek verwerft in het evenement. Voor deze editie van Vive la France gaan ze weer op zoek naar talenten op het gebied van kunst en cultuur om in hartje Hummelo een stukje Montmartre tot leven te brengen.

 

Download hier de plattegrond.

 

BESTEL VAST JE ENTREE TICKETS,

EN PARKEERKAART

VIA ONDERSTAANDE QR CODE

Uiteraard zijn deze tickets ook ter plaatse verkrijgbaar.

€ 6,50 in de voorverkoop € 7,50 aan de kassa

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Loes de Man van "Verroest da's leuk" is al zo'n 22 jaar creatief bezig met verroest ijzer. Van elegante bloem, tot koddige kippen, hekwerk, priëlen, windbeleving molens tot mensgrootte kikkers. Objecten die zomer en winter in de tuin maar ook in huis een geweldige sfeer neerzetten.
Website

“Verroest da’s leuk”

Joke Schuerink maakt en ontwerpt unieke sjaals, stola’s en omslagdoeken van verschillende soorten stoffen en fournituren. Ook voor speciale gelegenheden zoals voor bruidjes, bruidsmoeders en galafeesten.
Website

Sjaal & Stola Design

Eigenaresse Marleen Verhoeven van Floresbus is een gepassioneerde vrouw die verschillende ervaringen in binnen en buitenland heeft opgedaan in de bloemensector. Naast lesgeven in de bloemsierkunst maakt zij grote en kleine kunstwerken met materialen uit de natuur zoals bloemen, blad, vruchten, zaden die geperst en gedroogd worden en verwerkt tot kunstwerken. Want natuur in huis maakt gelukkiger!
Website

Floresbus

Dierbare Doosjes en Sieraden worden speciaal voor u gemaakt. Met daarin as van uw dierbare, uw huisdier of tandjes, trouwringen en bovenop bv. een breiwerkje, fiets, teckel… Marjorie Louwerens maakt het allemaal in Lathum en geeft cursussen edelsmeden.
Website

Dierbare Doosjes en Sieraden

Bij Amore Sieraden staat kwaliteit voorop. Hoogwaardige materialen zoals 925 sterling zilver, 14k/20 goldfilled en vergulde materialen, edelstenen en zoetwaterparels worden door Albertine verwerkt in haar ontwerpen. Omdat zij graag iets unieks wil maken streeft zij ernaar om alles in een zeer beperkte oplage te maken. Want ook jij bent immers uniek !
Website

Amore Sieraden

Mijn naam is John Kramer, ik ben geboren in 1954 in Apeldoorn en momenteel woon ik in het fraaie Hummelo in de Achterhoek. Mijn grote passie/hobby is houtdraaien, van de kleinste miniaturen, decoratief fruit, sieraden tot het restaureren van onderdelen voor meubels.
Website

JoKra Houtdraaiwerk

Lunakeramiek is geboren vanuit verlangen. Verlangen om me verbonden te voelen met wat ik doe, verlangen om te doen wat me gelukkig maakt. Verlangen om te creëren, om dingen te maken waar ik blij van word. Als ik klei, word ik blij. Dan is er niets anders meer nodig. Dan voel ik me gelukkig. En dat is waar het voor mij om draait.
Website

Lunakeramiek

Door filmpjes, boeken en tijdschriften op het gebied van houtdraaien te bekijken en veel te oefenen, heb ik de techniek van het draaien onder de knie gekregen. De houtsoort, de tekening in het hout, de wijze van afwerking, alles is van belang voor het bereiken van een mooi eindresultaat. Het geeft veel voldoening om iedere keer weer iets unieks te zien ontstaan uit een ruw stuk hout.

Piet Koert

Aquarellen & pentekeningen Schilderen en tekenen heeft altijd mijn interesse gehad. De liefde voor de natuur komt in veel van mijn aquarellen tot uiting. Ik schilder bij voorkeur verstilde landschappen. Mijn omgeving inspireert mij kunstwerken te maken. Behalve aquarellen maak ik ook pentekeningen van markante historische gebouwen of boerderijen in de directe omgeving.
Website

Dick Grendel

Henk is ruim 30 jaar geleden afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem. Hij exposeert sinds 2004 in diverse galerieën in het binnen en buitenland. Zijn passie voor de natuur is een belangrijk thema in zijn schilderijen. Op uitzonderlijke horizontale en verticale panelen legt hij dit schilderend vast in sfeervolle doorkijkjes en prachtige vergezichten. Voor meer info kijk op de website.
Website

Henk Stemerdink

Ik ben Maggy Deenik en wordt geïnspireerd door natuur, mensen, kleur en beweging met een kwinkslag. En hoop dat anderen dit aanspreekt en ook zin krijgen te keramieken.

Maggy Deenik

Mariska Veer geeft workshops Edelsmeden in ‘de Gruitpoort’ (Amphion Cultuurbedrijf) Doetinchem. Maar speciaal voor Vive-la-France neemt ze een deel van haar gereedschap mee zodat ze een mini workshop Impress Art kan geven. Leef je uit met hamer en slagletters. Op avontuur naar een eigengemaakt sieraad of sleutelhanger.
Website

Veer & Meer

Handgemaakte hoeden van zeer uiteenlopende materialen , van traditioneel tot lekker gek en van heel klein tot heel groot , ingetogen of kleurrijk. In het kerkje van Hummelo sta ik met mijn hoeden, en geef ik demonstratie hoeden maken.
Website

Frida Goedgemutst

Mijn hobby is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan een hobby. Tegenwoordig ben ik zomers te vinden op diverse kunstmarkten door heel Nederland. Het liefst schilder ik echter portretten van mensen en dieren. In mijn collectie zult u vooral realistische schilderijen en beelden tegenkomen. De technieken en vaardigheden die ik gebruik zijn volledig zelf ontwikkeld en verfijnd.
Website

Agnes ter stege – Keizer

Liesbeth Romeijn is Beeldend Kunstenaar en portrettist. Sinds 2018 woont en ze in de Achterhoek. Tijdens Vive La France schildert ze ter plekke een portret in olieverf, zo kan je meekijken hoe een schilderij tot stand komt. Zij werkt ook in opdracht. Kijk voor meer informatie op haar website.
Website

Liesbeth Romeijn

Ineke van Stiphout maakt unieke sjaals, omslagdoeken, exclusieve plaids/wanddoeken van fijne wol met zijde en voile stoffen in de nuno-vilttechniek in haar atelier aan huis. Al haar werk is geheel met de hand gemaakt en iedere doek is een uniek stuk.

Ineke van Stiphout

Betaalbare schilderijen en leuke brocante items.
Website

Art Impressions

* workshopatelier met diverse mogelijkheden * een inspirerende collectie, deels eigen ontwerp en handgemaakt * grote collectie zilveren ringen waaronder ook ringen in grote maten * veel aandacht voor het recyclen van materialen als leer, rubber, vilt , textiel etc. * groot aantal modellen ook geschikt voor een "maatje meer"
Website

Sieraad & zo

Als klei je passie is, ontstaan er mooie dingen.

Esther’s Potterie

Ze schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Ze schildert mensen zoals ze echt zijn. Sinds enige tijd is ze met een nieuwe techniek bezig. Dry Brush Painting. Dit is olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek dat een grote uitdaging is...
Website

Hilda’s Art

Tante Bella & Tante Jo: “Meid, wat schort eraan?” Tante Bella & Tante Jo heeft een originele ‘schortlist’ met rijke collectie schorten voor mannen, vrouwen en kinderen die graag creatief bezig zijn in de keuken, de tuin of het atelier. De schorten zijn eigen ontwerp en door ons handgemaakt, van ouderwetse kwaliteit en goed wasbaar.
Website

Tante Bella & Tante Jo

Er wordt altijd over inspiratie gesproken, maar in werkelijkheid schilder je op expiratie. Als je schildert geef je. Ik schilder niet wat ik zie, maar wat of wie mij aanziet.
Website

Ria Kooistra Paintings

*IEDEREEN HEEFT CREATIEVE GAVEN,HET IS ECHTER DE KUNST ZE TE ONTDEKKEN* Miranda Meurs
Website

Atelier de Cirkel

Gobelin kussens handgemaakt van authentieke borduurwerken met passie voor kleur stijl en vorm bewerkt tot eigentijdse woondecoraties. Oud en nieuw. Hergebruik en kunst. Met vriendelijke groet, Annelies van de Riet
Website

Atelier Yoannah

Deze schoentjes zijn een gadget op mijn kraam, ze zijn bij mij te koop maar ook als pakket om zelf in elkaar te zetten. De tassen op mijn kraam ontwerp en maak ik zelf, ze zijn uniek, dit om mensen het gevoel te geven een bijzondere tas te bezitten.
Website

Carla’s leather bag shop