9 & 10 juli 2022 - Entree €5,-

Muziek en theater

Samen gelukkig zijn, en zingen! Zo wordt het doel omschreven van de goguette, populair in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Dat speelde zich af op een plek waar eten en drinken voorhanden waren. Het Franse duo Malène Lamarque en Michel Refutin  brengen die traditie weer tot leven en zijn dus helemaal op de plaats op Vive la France. Her en der op de fair zullen van zich laten horen, net als andere artiesten en acts. Naast enkele vaste plekken, zoals de verhoging bij FF naar Steef en achter op het plein bij de Gouden Karper behoren die verrassende kleine optredens bij het dna van Vive la France. Deze editie inclusief een ganzenhoeder met aaibare ganzen.

 

Verrassende theateracts en muzikale verrassingen zijn kortom onlosmakelijk verbonden met Vive la France. Ook in de komende editie wordt een veelzijdig en aantrekkelijk programma samengesteld.

 

Hieronder een overzicht van de deelnemers

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Bienvenue!!! Wij, Marjolijn & Hans, brengen een Frans repertoire. Met uiteraard de klassiekers, maar ook vergeten pareltjes en hedendaags werk in eigen interpretaties. Het typisch warme geluid van de accordeon in combinatie met de fluwelen stem nemen u mee terug in de tijd van veel romantiek en een beetje drama.
Website

Marjolaine et les Manouches

Een accordeonist die thuis is in vele muziekgenres. Paul is een zanger, accordeonist en een entertainer. Hij zorgt voor de échte Parijse sfeer, met een Franse chanson of musette. Paul heeft als accordeonist geen microfoon nodig, zijn stem vult de hele zaal of hij gaat op zijn knieën voor een romantisch lied.
Website

Paul Papillon

De band is ontstaan uit de ontmoeting tussen twee Latino's uit Zuid-Amerika, Luis Pousa uit Argentinië en Chileense Joselo Gonzalez, plus twee metgezellen uit het zuiden van Frankrijk, Louis Guillermin en Jean-Michel Parenteau. Semi-akoestische arrangementen met gitaren, stem, contrabas en percussie. Een muzikale Franse reis verfraaid met persoonlijke composities.
Website

Dos Amigos & Co

We hebben als hobby, Antieke en Nostalgische kinderwagens, En bij behorende kleding.
Website

de vrienden, van de ,,Piepende Wielen”

Voix-la uit Hoog-Keppel is een koor van 20 enthousiaste vrouwen die onder leiding van Caroline Hendriks met veel plezier zingen. Het repertoire bestaat uit populaire Nederlands, Engels en Franstalige liedjes.

Voix- la

Naast mijn beroep als buschauffeur ben ik altijd al gefascineerd door orgel. In 1988 heb ik een huispijporgel gemaakt en enkele jaren geleden heb ik het blauwe draaiorgeltje gemaakt waarmee ik voor het eerst optrad tijdens Vive La France, nu 6 jaar geleden. Heb daarna nog een iets groter draaiorgel gemaakt waarmee ik vorig jaar in Hummelo mee speelde.

Klaas Haaijema

Eeuwenlang werden ganzen door ganzenhoeders naar de stad gedreven voor de ganzenmarkt en werden ze verhandeld voor vlees, eieren en de veren. Nu is het drijven van ganzen een unieke vorm van vermaak. De goed verzorgde en tamme ganzen lopen zonder problemen door drukke winkelstraten, en laat jong en oud kennis maken met zijn ganzen.
Website

Jurgen Baan Ganzenhoeder

Wij zijn een orkest van vele markten thuis. Kort na WO2 bleven Amerikaanse zwarte muzikanten hangen in Frankrijk en de Fransen omarmden hun jazzmuziek. De bekendste was Sidney Bechet, een vriend van Armstrong. Ook de Franse chansons met Edith Piaf e.v.a kregen een “toucher de jazz”. Dit laat H&S horen. Bijzonder Frans!
Website

Hot & Sweet

Rose-île brengt o.a. tango's, rumba's, walsen en luisterliedjes in het Frans, Spaanstalig uit Zuid-Amerika, Duits en Jiddisch. Vrolijke en melancholische melodieën alsook ritmische nummers om op te dansen, of om gewoon van te genieten. Zij creëren een intieme sfeer van romantiek en melancholie.
Website

Rose-île

Yolanda Tangelder&Willem te Voortwis (zang, percussie &accordeon) Troubadouren mooi dichtbij! Onze chansons en improvisaties vlakbij het publiek. Een gloedvolle stem, een snufje percussie en een eigenzinnige accordeon brengt het publiek terug in de tijd, waar de straat voor veel artiesten een belangrijk podium was!
Website

Yolanda Tangelder & Willem te Voortwis

Tijdens het Vive la France-gebeuren verandert Hummelo voor een weekend in “une petite France”. Een heerlijke plek voor een nostalgische accordeon en een vrouwenstem: Duo Pierre et Gerdy! Eenvoudig, puur. Deze twee ervaren musici vertolken hun geliefde Franse chansons en musettewalsjes. Emotie, passie, beleving, en hun aanstekelijke “Joie de Vivre"
Website

Duo Pierre et Gerdy

Michel Refutin, virtuose de l'accordéon, et Malène, chanteuse, semblent sortis d'un film des années 30! Celui de l'ancien paris, où Piaf chantait dans les rues et où Maurice Chevalier incarnait le Titi parigot. Ils vous feront chanter avec eux les grands moments de la chanson française, et retrouver l'atmosphère du vrai Paname .
Website

Malène et Michel

Xandra Storm komt spelen met haar Orgue de Barbarie. Zingt u weer mee met het kleine draaiorgel? Xandra neemt Parijse vrienden mee: zangeres Malène en accordeoniste Fanchon komen rechtstreeks uit Parijs en zullen ook bij het Orgue optreden. Neem plaats op de rode klapstoeltjes. Franser dan dit wordt het niet.
Website

Orgue de Barbarie

Novakoski is een akoestische duo dat Franse chansons speelt en bestaat uit de Nederlandse gitarist Marco van Koppenhagen en de Franse zangeres Mademoiselle Vague. Het repertoire van Novakoski bestaat uit eigen composities aangevuld met covers van de klassiekers uit de chanson française, o.a. Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Georges Brassens.
Website

Novakoski

Jolie Coeur heeft een ruim repertoire met prachtige chansons, die zij zorgvuldig voor de bezetting hebben geselecteerd en gearrangeerd. Esther Bax (zang/fluit), Hans Dubbeldam (accordeon) en Willem Wijnbelt (contrabas) zijn alle drie gek op Franse muziek en laten dit graag met plezier aan u horen.
Website

Jolie Coeur