13 & 14 juli 2024 - Entree €6,50 online €7,50 aan de kassa

Muziek en theater

Samen gelukkig zijn, en zingen! Zo wordt het doel omschreven van de goguette, populair in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Dat speelde zich af op een plek waar eten en drinken voorhanden waren. Het Franse duo Malène Lamarque en Michel Refutin  brengen die traditie weer tot leven en zijn dus helemaal op de plaats op Vive la France. Her en der op de fair zullen van zich laten horen, net als andere artiesten en acts. Naast enkele vaste plekken, zoals de verhoging bij FF naar Steef en achter op het plein bij de Gouden Karper behoren die verrassende kleine optredens bij het dna van Vive la France. Deze editie inclusief een ganzenhoeder met aaibare ganzen.

 

Verrassende theateracts en muzikale verrassingen zijn kortom onlosmakelijk verbonden met Vive la France. Ook in de komende editie wordt een veelzijdig en aantrekkelijk programma samengesteld.

 

Hieronder een overzicht van de deelnemers

 

BESTEL VAST JE ENTREE TICKETS,

EN PARKEERKAART

VIA ONDERSTAANDE QR CODE

Uiteraard zijn deze tickets ook ter plaatse verkrijgbaar.
€ 6,50 in de voorverkoop en € 7,50 aan de kassa

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Gendarme Gerard, komt ook nog even over uit Frankrijk, om de orde te handhaven.
Website

Gendarme Gerard

De Hartskoerier. Franse postbode op wieltjes deelt complimenten uit en laat de liefde rondgaan. Ze rijdt rond en laat harten sneller kloppen. Vermaakt, verbindt en verrast.
Website

Liefdespostbode

Duo Chante la Vie brengt een onvervalst Franse sfeer met tal van mooie chansons. Troubadour Jean Duthil speelt samen met accordeonist/toetsenist Robert Vanderklooster. De heerlijke Franse klanken van dit vermaarde duo brengen je zo naar La Douce France.
Website

duo Chante la Vie

Kambiz is gitarist en studeerde af voor flamencogitaar aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Twee jaar geleden verhuisde hij met zijn gezin vanuit Rotterdam naar Hummelo. Hij zal tijdens Vive La France Catalaans/Franse muziek laten horen, waaronder rumba's die in Zuid-Frankrijk net zo populair zijn als in Andalusië.

Kambiz Afshari

Dit trio bestaat uit Kristien , Raimond en Bonnie. Ze spelen een groot repertoire Franse chansons met begeleiding van accordeon, gitaar en bas. Ze treden op zondagmiddag op bij podium FF naar Steef. "Tres bien" zeggen de Fransen hierover.

Madame Bonheur

Na de Nederlandse première van vorig jaar in Hummelo komt het Franse trio in de gele tuinbroeken wederom spelen. Ze bieden ook dit jaar een farandole aan chansons. Lou en Chloé en hun gitarist brengen de Franse chansons met liefde en speelsheid en hun eigen theatrale knipoog. Komt dat zien, komt dat zien.

La Farandole de Chansons

Obert met Franse slag. Maakt graag een praatje, wil altijd alles weten. Woont al 20 jaar in Nederland, en voelt zich halve Nederlander. Een Franse Kaaskop. Zijn broer, gendarme Gerard, komt zeker ook nog over uit Frankrijk. Om de orde te handhaven.
Website

Ober François

We hebben als hobby, Antieke en Nostalgische kinderwagens, En bij behorende kleding.
Website

de vrienden, van de ,,Piepende Wielen”

Naast mijn beroep als buschauffeur ben ik altijd al gefascineerd door orgel. In 1988 heb ik een huispijporgel gemaakt en enkele jaren geleden heb ik het blauwe draaiorgeltje gemaakt waarmee ik voor het eerst optrad tijdens Vive La France, nu 6 jaar geleden. Heb daarna nog een iets groter draaiorgel gemaakt waarmee ik vorig jaar in Hummelo mee speelde.

Klaas Haaijema

Eeuwenlang werden ganzen door ganzenhoeders naar de stad gedreven voor de ganzenmarkt en werden ze verhandeld voor vlees, eieren en de veren. Nu is het drijven van ganzen een unieke vorm van vermaak. De goed verzorgde en tamme ganzen lopen zonder problemen door drukke winkelstraten, en laat jong en oud kennis maken met zijn ganzen.
Website

Jurgen Baan Ganzenhoeder

Tijdens het Vive la France-gebeuren verandert Hummelo voor een weekend in “une petite France”. Een heerlijke plek voor een nostalgische accordeon en een vrouwenstem: Duo Pierre et Gerdy! Eenvoudig, puur. Deze twee ervaren musici vertolken hun geliefde Franse chansons en musettewalsjes. Emotie, passie, beleving, en hun aanstekelijke “Joie de Vivre"
Website

Duo Pierre et Gerdy

Michel Refutin, virtuose de l’accordéon, revient encore à Hummelo. Cette année, il emmène la chanteuse Irène, qui chante souvent avec Michel dans le café “Au Vieux Belleville à Paris.” Michel et Irène vont faire revivre l’ancien Paris, où Piaf chantait dans les rues, Ils vous feront chanter avec eux les grands moments de la chanson française.
Website

Michel et Irène

Xandra Storm komt weer spelen met haar Orgue de Barbarie, het enige Franse draaiorgeltje in Nederland. Neem plaats bij het Orgue op de rode klapstoeltjes en zing heerlijk mee. U mag vast ook wel een "carton" uitzoeken in de koffer. Xandra zal het met plezier voor u draaien. Franser dan dit wordt het niet.
Website

Orgue de Barbarie

Novakoski is een akoestische duo dat Franse chansons speelt en bestaat uit de Nederlandse gitarist Marco van Koppenhagen en de Franse zangeres Mademoiselle Vague. Het repertoire van Novakoski bestaat uit eigen composities aangevuld met covers van de klassiekers uit de chanson française, o.a. Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Georges Brassens.
Website

Novakoski

Jolie Coeur heeft een ruim repertoire met prachtige chansons, die zij zorgvuldig voor de bezetting hebben geselecteerd en gearrangeerd. Esther Bax (zang/fluit), Hans Dubbeldam (accordeon) en Willem Wijnbelt (contrabas) zijn alle drie gek op Franse muziek en laten dit graag met plezier aan u horen.
Website

Jolie Coeur