13 & 14 juli 2024 - Entree €6,50 online €7,50 aan de kassa

Muziek en theater

Samen gelukkig zijn, en zingen! Zo wordt het doel omschreven van de goguette, populair in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Dat speelde zich af op een plek waar eten en drinken voorhanden waren. Het Franse duo Malène Lamarque en Michel Refutin  brengen die traditie weer tot leven en zijn dus helemaal op de plaats op Vive la France. Her en der op de fair zullen van zich laten horen, net als andere artiesten en acts. Naast enkele vaste plekken, zoals de verhoging bij FF naar Steef en achter op het plein bij de Gouden Karper behoren die verrassende kleine optredens bij het dna van Vive la France. Deze editie inclusief een ganzenhoeder met aaibare ganzen.

 

Verrassende theateracts en muzikale verrassingen zijn kortom onlosmakelijk verbonden met Vive la France. Ook in de komende editie wordt een veelzijdig en aantrekkelijk programma samengesteld.

 

Hieronder een overzicht van de deelnemers

 

BESTEL VAST JE ENTREE TICKETS,

EN PARKEERKAART

VIA ONDERSTAANDE QR CODE

Uiteraard zijn deze tickets ook ter plaatse verkrijgbaar.
€ 6,50 in de voorverkoop en € 7,50 aan de kassa

Overzicht deelnemers

Klik op een foto voor meer informatie
Kambiz is gitarist en studeerde af voor flamencogitaar aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Twee jaar geleden verhuisde hij met zijn gezin vanuit Rotterdam naar Hummelo. Hij zal tijdens Vive La France Catalaans/Franse muziek laten horen, waaronder rumba's die in Zuid-Frankrijk net zo populair zijn als in Andalusië.

Kambiz Afshari

Dit trio bestaat uit Kristien , Raimond en Bonnie. Ze spelen een groot repertoire Franse chansons met begeleiding van accordeon, gitaar en bas. Ze treden op zondagmiddag op bij podium FF naar Steef. "Tres bien" zeggen de Fransen hierover.

Madame Bonheur

U gaat een Frans trio tegenkomen op het festival, van theatergezelschap La Compagnie du Genévrier. Zij bieden een farandole aan chansons. Oliver, Lou en Chloé brengen de Franse chansons met liefde en speelsheid. Zing gerust mee, zij treden voor het eerst op in Nederland, een première dus, en wij gunnen ze een warm welkom.

La Farandole de Chansons

Een opvallende band rondom 4 muzikanten en hun zanger met Franse roots en een voorliefde voor pakkende chansons en ritmische nummers. De Franse Slag neemt u mee naar La douce France. Het land van de liefde, wijn en zon.
Website

De Franse Slag

Obert met Franse slag. Maakt graag een praatje, wil altijd alles weten. Woont al 20 jaar in Nederland, en voelt zich halve Nederlander. Een Franse Kaaskop. Zijn broer, gendarme Gerard, komt zeker ook nog over uit Frankrijk. Om de orde te handhaven.
Website

Ober François

Naast mijn beroep als buschauffeur ben ik altijd al gefascineerd door orgel. In 1988 heb ik een huispijporgel gemaakt en enkele jaren geleden heb ik het blauwe draaiorgeltje gemaakt waarmee ik voor het eerst optrad tijdens Vive La France, nu 6 jaar geleden. Heb daarna nog een iets groter draaiorgel gemaakt waarmee ik vorig jaar in Hummelo mee speelde.

Klaas Haaijema

Eeuwenlang werden ganzen door ganzenhoeders naar de stad gedreven voor de ganzenmarkt en werden ze verhandeld voor vlees, eieren en de veren. Nu is het drijven van ganzen een unieke vorm van vermaak. De goed verzorgde en tamme ganzen lopen zonder problemen door drukke winkelstraten, en laat jong en oud kennis maken met zijn ganzen.
Website

Jurgen Baan Ganzenhoeder

Wij zijn een orkest van vele markten thuis. Kort na WO2 bleven Amerikaanse zwarte muzikanten hangen in Frankrijk en de Fransen omarmden hun jazzmuziek. De bekendste was Sidney Bechet, een vriend van Armstrong. Ook de Franse chansons met Edith Piaf e.v.a kregen een “toucher de jazz”. Dit laat H&S horen. Bijzonder Frans! “Speciaal dit jaar nummers van Jacques Brel”
Website

Hot & Sweet

Tijdens het Vive la France-gebeuren verandert Hummelo voor een weekend in “une petite France”. Een heerlijke plek voor een nostalgische accordeon en een vrouwenstem: Duo Pierre et Gerdy! Eenvoudig, puur. Deze twee ervaren musici vertolken hun geliefde Franse chansons en musettewalsjes. Emotie, passie, beleving, en hun aanstekelijke “Joie de Vivre"
Website

Duo Pierre et Gerdy

Michel Refutin, virtuose de l'accordéon, et Malène, chanteuse, semblent sortis d'un film des années 30! Celui de l'ancien paris, où Piaf chantait dans les rues et où Maurice Chevalier incarnait le Titi parigot. Ils vous feront chanter avec eux les grands moments de la chanson française, et retrouver l'atmosphère du vrai Paname .
Website

Malène et Michel

Xandra Storm komt weer spelen met haar Orgue de Barbarie, het enige Franse draaiorgeltje in Nederland. Neem plaats bij het Orgue op de rode klapstoeltjes en zing heerlijk mee. U mag vast ook wel een "carton" uitzoeken in de koffer. Xandra zal het met plezier voor u draaien. Franser dan dit wordt het niet.
Website

Orgue de Barbarie

Novakoski is een akoestische duo dat Franse chansons speelt en bestaat uit de Nederlandse gitarist Marco van Koppenhagen en de Franse zangeres Mademoiselle Vague. Het repertoire van Novakoski bestaat uit eigen composities aangevuld met covers van de klassiekers uit de chanson française, o.a. Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Georges Brassens.
Website

Novakoski

Jolie Coeur heeft een ruim repertoire met prachtige chansons, die zij zorgvuldig voor de bezetting hebben geselecteerd en gearrangeerd. Esther Bax (zang/fluit), Hans Dubbeldam (accordeon) en Willem Wijnbelt (contrabas) zijn alle drie gek op Franse muziek en laten dit graag met plezier aan u horen.
Website

Jolie Coeur