8 & 9 juli 2023 - Entree €5,- Entree en parkeer tickets online verkrijgbaar

Table d’hôte / Cinéma en plein air

Table d’hôte 

Genieten van een 3 gangendiner op het terras van de Gouden Karper.
Met optredens van muzikanten, uiteraard in het Frans om al vast in de stemming te komen voor het weekend.

7 juli 2022

Inloop vanaf: 18.00
Aanvang diner: 18.30

3 gangendiner bestaand uit, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

€ 37,50 p.p.  exclusief drankjes

Kinderen tot 12 jaar € 19,50 exclusief drankjes

Reserveren is helaas niet meer mogelijk, de Table d’hôte is volgeboekt!

Cinéma en plein air!

Ook dit jaar vertoont Dorpshuis Hummelo een pareltje van een Franse film in de openlucht. Achter de Hummelose kerk onder de linden. De film start rond 22.00 aansluitend aan de Table d’hôte…

Le Fabuleux Destin ‘d Amélie Poulain (122 min)
Een Franse romantische komediefilm van Jean-Pierre Jeunet

Deze film is bekroond met 4 Césars
De César is de nationale filmprijs van Frankrijk. De prijs is ingesteld in 1975 en voor het eerst uitgereikt in 1976.

Amélie

Amélie verhaalt van de jonge, naïeve en verlegen Amélie Poulain. Ze groeit op zonder het gezelschap van andere kinderen: haar vader, een dokter, onderzoekt haar en constateert een hartafwijking. Dat haar hart afwijkingen vertoont komt echter door het feit dat haar vader haar op andere momenten niet aanraakt, waardoor het onderzoek van hem haar hart onregelmatig laat kloppen. Nadat haar moeder door een tragisch ongeval om het leven komt, is de wat neurotische vader zo de enige in het leven van Amélie. Doordat ze haar hele jeugd aan zichzelf is overgeleverd, ontwikkelt ze een rijke fantasie.

Wanneer ze als jonge twintiger op zichzelf woont als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre, lijkt ze elke poging op intieme relaties met andere mensen te hebben opgegeven. De dood van prinses Diana zorgt er echter voor dat ze haar leven omgooit. In haar appartement vindt ze een doosje met oude spullen van een vorige bewoner. Ze besluit naar hem op zoek te gaan om hem het doosje terug te bezorgen. Ze spreekt met zichzelf af dat wanneer het terugvinden van het doosje hem iets zal doen, ze zich vanaf dat moment voor andere mensen zal gaan inzetten. Als de man ook echt geraakt blijkt door het terugzien van het doosje, ziet haar leven er anders uit. Zo helpt ze op haar geheel eigen wijze haar vader, een medewerker van een groentewinkeltje die gepest wordt door zijn baas, haar benedenbuurvrouw die door haar man verlaten is en haar collega van het café. Dat ze uiteindelijk ook zichzelf zal moeten helpen, is waar ze gaandeweg de film achter komt.

Ze vindt een fotoalbum waarin allerlei foto’s van verschillende personen geplakt zijn. Bij haar zoektocht naar de eigenaar van dit album, waarbij ze wordt geholpen door een broze schilder – een buurman -, ontdekt ze de liefde, en zal ze haar eigen verlegenheid moeten overwinnen. Dit alles levert een verkwikkend en modern soort sprookje op.

 

7 juli 2022
aanvang: 22.00 (aansluitend aan de Table d’hôte)
Locatie: Achter de kerk
Entree: € 6,-

Neem zelf een stoeltje/dekentje/kussen mee!

Reserveer nu je kaarten via:

bestellen@dorpshuishummelo.nl
Of haal ze bij de Spar in Hummelo